söndag 8 juni 2014

Flöda, expander och släppaFlöda, expandera och släppa - livets ständiga tema. Eller behöver vi släppa först, för att sedan vara i flöde och expandera!? Hur som helst, det är nog bra vilket som, bara vi inte låser oss. I veckan har jag flyttat Amrit Yogastudio, det har blivit för trångt. Så nu var det dags, dags att släppa taget. Tack till alla hängivna yogisar som pressat fram detta beslut, det känns riktigt bra faktiskt!

Ibland är det läskigt att ändra, släppa och lita på att det nya - det som är okänt. Men ofta är det ändå skönt, när vi väl bestämt oss. Skönt att bjuda in ny luft i livet. Ny luft under vingarna och bara lita på att det bär. I livets flöde så är ofta ordningen att vi först måste släppa taget för att nytt ska kunna komma in. Sedan väntar vi ett tag innan nytt tar form (kan vara en något enerverande fas). Men tänk på det som ett andetag: först andas vi in, håller lite kort, andas sedan ut och pausar lite kort innan nästa inandning kan ta plats.

På yogan gör vi ofta en meditation som heter Kirtan Kriya (en av mina 40 favoriter) Vi fokuserar på mötet mellan våra fingertoppar samt ett mantra som lyder SA TA NA MA. Mantrat berättar om att allt är i en ständig förändringsfas. Som morgon, dag, kvällen och natten. Att vi hela tiden behöver släppa taget, om och om och om igen. Flöda, expander, släppa och smälta. Meditationen öppnar upp och stimulerar våra cykler och processer. Enligt mig så är den meditationen helt fantastisk!

Bara för att vi accepterar att det är så det ÄR, betyder det inte att allt är som en fest hela tiden. Men ändå lite skönare, lite mjukare, när vi slipper vara så förvånade när livet ändrar rikting lite nu och då.

Kort förklarat så är ett mantra en ljudkombination/vibration som balanserar sinnet. Ordet mantra kommer från man som betyder sinne och tra som betyder våglängd. Att upprepa ett mantra är också en teknik för att hålla sinnet vaket så att gamla tankar och känslor lättare kan renas ut.

Det bästa sättet, enlig mig, att rusta sig för livets olika faser är så klart att göra yoga. Hitta vår stabilitet, så att den stadiga kärnan finns där varje dag, det är både skönt, praktiskt och smart! Min tillfälliga sommaradress är Prästgatan 12 i Nyköping, (samma hus som Barnkulturcentrum) och där erbjuder jag yoga på måndagar kl 17 och kl 19. Välkommen att testa, hör av dig innan bara!


"You havet to learn how to control your own energy. That´s what Kundaliniyoga actually is. It teaches you to bring your transmission and your gas and your gear under control." // YB


 PS: Shiva och jag önskar alla som vill välkomna! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar