Jag gillar att laga mat, och att äta mat också så klart. Om det är
gott. Annars så är det inte så noga för min del, då kan det sluta med att jag
äter kakor i stället. Inte så mycket godis utan mer dessert, glass och kakor. Jammi!
I den yogiska/ayurvediska matlagningen så stävare vi efter att vara
ekologiska och naturliga i största möjliga mån. Där passar det inte riktig in
med det raffinerade sockret, kemikalier och diverse konsistensgivare mm även
fast det smakar jätte gott..!
Så till desserter och kakor så har jag har börjat
inspirera mig från Raw food vågen som sköljer över landet. Ska man tro på allt
man läser om Raw food så framstår man ju nästan som ointelligent om man äter
lagad mat. Men jag är ändå lite skeptisk. Mår verkligen alla bra av den sortens
mat? Jag behöver utforska detta område mer innan jag uttalar mig mer om den
saken. Men som sagt, Raw food till desserter, kakor och glass experimenterar
jag med för fullt just nu. Helt fantastiskt!
En kung är en person som ska ha det som är bäst. En person som vågar
lyfta sin blick och vara i sin egen kraft. Inte håller sig själv tillbaka utan
vet sitt värde. Han låter oblygt sitt ljus skina och ger omedvetet andra att
tillåtelse att göra det samma.
Om du ska bjuda en kung på dessert tycker jag att det ska vara
festligt, krämigt, fluffigt, enkelt men ändå en känsla av stil och sagolikt
gott!
Choklad
mousse
Jag har hittat lite olika recept och gjort en egen mix som blev
perfekt, lite mäktig så ingen stor mängd behövs direkt.
2 personer
6 st urkärnade färska dadlar
½ tsk vanilj
1 msk honung
1/2 dl vatten
Mixa i en matberedare
Tillsätt 1,5 perfekt mogen avokado, 3 msk kakao och lite flingsalt och mixa lite
till. Klart!
Servera i vackra glas och garnera med färsk frukt och
myntablad, eller något annat som du tycker blir vackert och gott!
”If you are happy, happiness
will come to you because happiness wants to go where happiness is” //YB
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar