tisdag 23 december 2014

Jul, jul strålande jul

Nu är det slut på terminsyogan och jag har känt mig djupt tacksam varje gång det varit dags att lägger fram våra mjuka mattor, meditationskuddarna och filtar. Jag är också tacksam att lokalen där jag hyr in mig just nu har fungerar över förväntan bra. Livet består av cykler och just nu är det jul och en bra tid att landa året som gått, och känna att allt som passerat får lägga sig på plats.  

Jag vill även nämna att det har varit den årliga adventsyogan med insamling till Little Lamb school, som är en privatskola som främst är till för underprivilegerade barn i södra Indien. Skolans rektor är svensk och heter Maria Gislén och hon startade skolan och barnhemmen för 15 år sedan. Jag är glad att kunna sätta in de 3.000 kr vi fick ihop direkt på verksamhetens PG konto, då vet jag att pengarna går oavkortat dit de ska. Exempelvis kostar tandläkarbesök för 10 barn 150 kr och skor för 10 barn kostar 400 kr.    

På adventsyogan har vi yogat för ljuset, med en intention som är större än för vår egen skull. När vi tänder, balanserar och underhålla vårt eget inre ljus så mår vi själva bra så klart. Men vi påverkar genom det alla som finns runt om kring oss och den helhet som vi alla är en del av. Det som finns i det lilla påverkar ut i det stora, och tillbaka igen.

Så var inte rädd för att tända ditt inre ljus och låta det skina på alla du möter! Använd också ditt riktigt djupa och sköna andetag medvetet och våga lysa upp i det vintermörker som omsluter oss. Det kommer att hjälpa dig att var i kontakt med dina starka nerver, ditt varma hjärta och närvaro som inte fastnar i livets små detaljer! 

”Be the change that you wish to to see in the world.// Mahatma Gandi


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar